Ismeretlen szempár nézett a sarokból...
Sziréna

Ismeretlen szempár nézett a sarokból...

Egy ismeretlen szempár meredt arra a jánoshalmi férfire, akinek felújítás alatt álló ingatlanában éppen tetten ért egy betörőt. A 21 éves tolvaj elszámoltatása során kiderült, hogy az elmúlt időszakban több üzlettulajdonos küldte őt el gondolatban melegebb éghajlatra, mivel azokon a helyeken is hívatlanul járt. 

A police.hu hírádásból kiderült, hogy a szomszédja értesítette a jánoshalmi férfit vasárnap este arról, hogy a felújítás alatt álló, pillanatnyilag lakatlan házából üvegcsörömpölés hallatszott. A tulajdonos az ingatlanhoz sietett, aminek az egyik ablakát kitörve találta. Amikor bement körülnézni, újabb meglepetés fogadta: valaki összekészítette a szerszámait, azok szállításra készen hevertek egy kupacba rendezve. A váratlan események sora azonban nem ért itt véget: az egyik sarokból egy ismeretlen szempár nézett vele farkasszemet. Mivel kétség sem volt arról, hogy a tolvajra bukkant, azonnal értesítette a rendőröket. A nyomozók perceken belül a helyszínre értek és előállították a bűnelkövetőt, akiről időközben kiderült, hogy bőven van még bűncselekmény a rovásán.

Az egyenruhások úgy sejtik, hogy a 21 éves férfi két hónapja egy boltba és egy büfébe is betört, hogy szert tegyen pár üveg alkoholra és egy mobiltelefonra. Az egyik helyre az ablakot betörve jutott be, másutt pedig az ajtót feszítette be némi zsákmányért. A gyanú szerint volt olyan, amikor kerékpárt lopott az egyik tárolóból és pár hónappal később egy másik büfébe is bement. Innen szintén mobilt lopott, valamint sajtot és készpénzt. Megpróbált egy dohányboltot is feltörni, de ott nem járt sikerrel. A fiatal bűnelkövetőt tegnap őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki a lopásokért és. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását és vizsgálják, hogy további bűncselekményeket elkövetett-e, valamint volt-e társa.

Fotók: police.hu