Ittas volt, árokba tolatott és nem volt jogosítványa
Sziréna

Ittas volt, árokba tolatott és nem volt jogosítványa

Három sofőr ellen indított eljárást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság az elmúlt napokban. Egyiküknek sem volt jogosítványa, ráadásul volt olyan vezető, aki ittassága miatt árokba csúszott. 

Szombaton  délután egy 27 éves férfit igazoltattak a kiskunhalasi járőrök. A pirtói lakos Kunfehértó térségében közlekedett egy segédmotor-kerékpárral, ám az intézkedés során kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Vasárnap délelőtt egy 38 éves kiskunhalasi lakos akadt a rendőrök horgára. A férfi egy személyautót vezetett a városban, amikor megállították. Jogosítványa neki sem volt, így az egyenruhások előállították.

Szintén vasárnap, de már az esti órákban a járőrök Tompa belterületén arra lettek figyelmesek, hogy egy autó éppen egy út menti árokból tolat ki. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a sofőrt, aki a gyanú szerint a közlekedés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, így őt vér-vizelet mintavételre előállították. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a 41 éves helybélinek a vezetői engedélyét korábban – szintén ittas vezetés gyanúja miatt – bevonták. Az autóvezető ellen ittas vezetés vétségének gyanúja miatt külön büntetőeljárás indul. A sofőr meghallgatása során elmondta, hogy vezetés közben letért az útról, és belecsúszott az árokba. A rendőrök akkor érték tetten, amikor szorult helyzetéből megpróbált szabadulni.  

A három férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. Ügyükben a szabálysértési előkészítő csoport előadói gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek- közölte a police.hu.