Játékos érzékenyítés Gordon macival
Sziréna

Játékos érzékenyítés Gordon macival

Különleges módját választotta az érzékenyítésnek a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. A Szabadítsátok ki Gordont! elnevezésű játék számtalan tanulsággal szolgál, ugyanakkor rendkívüli gyakorlati haszna is van.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai az elmúlt hetekben több általános iskolába ellátogattak a „Szabadítsátok ki Gordont!" című játékkal. Gordon egy maci, aki egy képzeletbeli gyermeket szimbolizál.  Társai csúfolják, sőt a virtuális világban is zaklatják. A lebilincselt plüss állatot a csoportokba rendeződött versenyzők kérdések megválaszolása, ügyességi és logikai feladatok megoldása során tudják kiszabadítani- tudtuk meg.

Az érdekfeszítő program a közelmúltban a Balotaszállási Általános Iskola, a Kisszállási Általános Iskola, a Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola, a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola, a Szent József Katolikus Általános Iskola és a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjait vitte közelebb ahhoz, hogy megértsék az internet világát, működését, veszélyeit. Az interaktív játék során a lelkes résztvevők hasznos információt gyűjthettek arról is, hogyan ne váljon senki a virtuális világ áldozatává. 

Az nagy érdeklődésre számot tartó játékos érzékenyítés a következő hetekben tovább folytatódik. A leendő állomások között szerepel a Kertvárosi Általános Iskola, a mélykúti Szent Tamás Katolikus Általános Iskola és a Szilády Áron Református Gimnázium is.