Jogerősen elítélték a lengyel embercsempészt
Sziréna

Jogerősen elítélték a lengyel embercsempészt

Példás gyorsasággal hozott ítéletet a Kiskunhalasi Járásbíróság egy lengyel embercsempész ügyében. A 21 éves férfit az 55-ös főúton tartoztatták fel a rendőrök, az autójában öt szír ült. Ők 2200 eurót helyeztek letétbe a sikeres szállítás érdekében.

Gyorsított eljárás keretében született ítélet egy lengyel embercsempész ellen. A férfi  január 28-án a szerb-magyar államhatár közelében egy ismeretlenül maradt megbízótól kapott koordináták által meghatározott területen egy személygépkocsiba felvett 5 szír állampolgárt, akik illegálisan léptek Magyarország területére. A migránsokat Ausztriába kívánta szállítani, azonban a járművet az 55-ös főúton feltartóztatták és a migránsokat, valamint a férfit elfogták- olvasható a Kecskeméti Törvényszék közleményében.

A migránsok 2200 euró körüli összeget helyeztek letétbe a sikeres szállítás érdekébe, míg a férfi szintén anyagi ellenszolgáltatásért vállalta a szállítást. A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében 1 év 6 hónap börtönre és 3 év kiutasításra ítélt  a 21 éves embercsempészt. akit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség állított bíróság elé. Az ítélet jogerős.

A fotó a szerző archív felvétele