(►) Kettétört ostorfa, jelentős anyagi kár, személyi sérülés nem történt
Sziréna

(►) Kettétört ostorfa, jelentős anyagi kár, személyi sérülés nem történt

Ma délután 13 órakor dőlt a Dékáni Árpád utcán egy ostorfa főága az alatta lévő fogorvosi rendelő tetőzetére. Az ott húzódó elektromos vezetékekre és a tetőre dőlt faág jelentős anyagi kárt okozott, személyi sérülés nem történt. A letört faágat az MVM Démász Áramhálózati Kft. szakemberei távolítják el az áramtalanítást követően. A helyszínen lévő Greguss Viktor főkertész úgy nyilatkozott, hogy az egyébként elkorhadt fát a Halasi Városgazda Zrt. kivágja.

Ma délután 13 órakor a Dékáni Árpád utcán lévő  fogorvosi rendelő tetejére zuhant egy ott álló ostorfa egyik főága. A több mázsa súlyú faanyag az alatta lévő villanyvezetékeket és a tetőzetet rongálta meg. A helyszínre kiérkeztek a tűzoltók és az MVM Démász Áramhálózati Kft. szakemberei, akik az áramtalanítást követően eltávolítják a letört faágat. Az esemény személyi sérülést nem okozott, de láthatóan jelentős anyagi kárt okozott.

Greguss Viktor főkertész

A helyszínen tartózkodik  Greguss Viktor főkertész, aki elmondta, hogy feltehetően a megélénkült szél és a korhadt ostorfa állapota együttesen okozhatták a balesetet. Az érintett területet kordonszalaggal lezárták. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy személyi sérülés nem történt. A főkertész azt is elmondta, hogy a sérült faág eltávolítása után a korhadt ostorfát is kivágják, amit a Halasi Városgazda Zrt. munkatársai végeznek el.

A helyszínre érkeztek az MVM Démász Áramhálózati Kft. szakemberei

A közelben okozott már hasonló rendkívüli eseményt korhadt ostorfa, amely a Szövetség téren található parkoló autók közé dőlt és okozott ezzel forgalmi akadályt. Az esetről készült beszámolóhoz kattintson ide!

A letört faág az elektromos vezetékeket és a tetőzetet rongálta meg

Kép-szöveg: Kovács Iván