Kigyulladt a rét és egy trágyarakás: tanyák voltak veszélyben a Gubodi úton (galéria)
Sziréna

Kigyulladt a rét és egy trágyarakás: tanyák voltak veszélyben a Gubodi úton (galéria)

A halasi tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően időben sikerült megfékezni a lángokat kedden délután, a Gubodi úton. Több száz négyzetméteren égett a rét és a tűz átterjedt a közelben lévő trágyarakásra is. Ettől a helyszíntől mintegy 200 méterre is volt egy kisebb égés egy lakóépület kerítése mellett. Tanyák voltak az érintett terület szomszédságában, de sikerült időben megakadályozni a lángok továbbterjedését.

Kedden délután riasztották a halasi tűzoltókat, a bejelentés szerint legelő kapott lángra  a Gubodi út mellett. A helyi laktanyából négy tűzoltóautó indult a megjelőlt helyszínre. Mire az egységek kiérkeztek, már több száz négyzetméteres területet és egy trágyrakást is érintett a tűz. A tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak közbe, a gyorsaságuknak köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a lángok az erős szélben átterjedjenek a közelben lévő tanyákra.

Az egységek munkáját civilek is segítették, volt, aki bodzaszörppel kínálta meg a pokoli melegben dolgozókat. Az utómunkálatok rendkívül vízigényesek és feltehetően több órán át tartanak. Érdekesség, hogy ettől a helytől mintegy 200 méterre is volt egy kisebb tűz, a kerítés melletti fű gyulladt meg.