„Kiscsillag, mutasd mi van nálad !”
Sziréna

„Kiscsillag, mutasd mi van nálad !”

Fél órán belül kétszer rabolt az a kiskunhalasi férfi, aki felfüggesztett börtönbüntetése ellenére újra a bűn útjára lépett. A vádlott mindkétszer dulakodott  sértettekkel, sőt egyik alkalommal bántalmazta is áldozatát. Az elkövető kerékpáron ülve támadt.  

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség idézett a vádiratból, amely szerint a helybeli férfi - felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt - április 17-én, este Kiskunhalason kerékpárjával megközelítette a járdán előtte haladó fiatal nőt. Hátulról átkarolt és felszólította, hogy „Kiscsillag, mutasd, mi van nálad!”. Miután a sértett közölte, hogy nincs nála semmi, a rabló erősen megragadta a nő kabátját és a földre rántotta. A hátán fekvő sértett védekezésként lábaival rúgkapált, hogy távol tartsa magától a támadót. Ő azonban kétszer ököllel sípcsonton ütötte és értékei után kutatva zsebeit áttapogatta. Egy közelben lakó férfi felfigyelt a sértett segélykiáltására, kiment az utcára és ezzel megzavarta a vádlottat, aki így kénytelen volt üres kézzel távozni. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Alig fél óra múlva a kerékpárral menekülő férfi egy szintén kétkerekűvel közlekedő nő mellé hajtott azért, hogy a kosarában lévő táskáját elvegye. Ezt látva a sértett erősen megfogta a táskáját és mindketten rángatták. Dulakodás közben a földre kerültek, azonban a férfinak sikerült kitépnie a nő kezéből a táskát, amiben mobiltelefon, pénztárca, készpénz és okmányok voltak, összesen 310 ezer forint értékben.

Az ügyészség a férfit rablás bűntettével – az első esetben annak kísérletével -, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: ugyeszseg.hu