Közlekedj, okosan!
Sziréna

Közlekedj, okosan!

Népszerű volt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedési projektnapja, amelyet a mélykúti Szent Tamás Katolikus Általános Iskolában szerveztek. Mint megtudtuk, az alsósoknak és a felsősöknek is szerveztek egy versenyt, de a diákok megismerkedhettek a rendőrség által használt járművekkel, eszközökkel is. 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a mélykúti Szent Tamás Katolikus  Általános Iskola egy közlekedési napot szervezett a diákok részére. Az alsó tagozatos és a felső tagozatos osztályokból is öt-öt tanulót kiválasztottak, akik csapatként versenyeztek egymással. A megméretésen résztvevőkkel a helyszínen lévő egyenruhások átbeszélték a gyalogos közlekedés, a kerékpározás szabályait, valamint megismerkedhettek a rendőri karjelzésekkel is.

Az elmélet után a gyakorlatban is kipróbálhattak magukat a tanulók és egy biciklis ügyességi pályán méretették meg magukat. A program részeként a diákok megnézhették a rendőrautót, a rendőrmotort és a rendszeresítetett eszközöket is. A verseny egy elméleti tesztel zárult, amit a csapatok közösen oldottak meg. A  visszajelzések alapján a gyerekek nagyon élvezték a közlekedési projektnapot.