Lebuktak az illegális pénzváltók
Sziréna

Lebuktak az illegális pénzváltók

Egy 74 éves és egy 56 éves kisszállási férfi ellen indított eljárást a rendőrség, miután illegális valutaváltáson kapták őket. A nyomozás a napokban zárult, a gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt.

Idén január elején kaptak a vármegyei rendőr-főkapitányság munkatársai egy fülest, amely szerint egy határmenti bolt parkolójában eurót lehet forintra váltani és fordítva. Mivel a tevékenység speciális engedélyek nélkül jogellenes, a történtek tisztázása érdekében nyomozást rendeltek el.

Kiderült, hogy a parkolóban napi rendszerességgel jelenik meg két autó, amelyeknek a sofőrjei órákon keresztül türelmesen várják azokat a kuncsaftokat, akik a külföldi fizetőeszközeiket forintra akarják váltani. A nyomozók az adatgyűjtés mellett megfigyeléssel gyűjtötték össze a terhelő bizonyítékokat. Ezt követően jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak egy 74 éves és egy 56 éves kisszállási lakost, akik az eljárás során szabadlábon védekezhettek- közölte a police.hu.

A főkapitányság munkatársai a bűncselekmény vizsgálatát a napokban befejezték. A feltételezett tettesek ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai felhívják mindenki figyelmét arra, hogy a bizonyos pénzügyi tevékenységek, szolgáltatások – kölcsön, pénzváltás, tőzsdei tevékenység stb. – üzletszerűen csupán a Magyar Nemzeti Bank engedélye alapján végezhetőek. Ez többek között a fogyasztók érdekeit garantálja – azaz, ha legális helyen váltják be a pénzünket, biztosak lehetnek benne, hogy valódi bankókat kapnak. Kellő odafigyeléssel elkerülhető az, hogy csalás áldozatává váljanak! 

A fotó illusztráció