Légpuskával lőhették le a cicát
Sziréna

Légpuskával lőhették le a cicát

Elkeseredett cicatulajdonos megrázó közlése házi kedvencének elpusztításáról. Két éven belül már a harmadik macska esik áldozatul – írta a kimúlt állat gazdája pénteken, közösségi oldalán. Kiskunhalason, a Kertvárosban feltételezése szerint légpuskával lőtték le az állatot. Gyanúja szerint közelükben lakó személy tette mindezt. A jövőben kamerát telepítenek, a rendőrséget értesítették. Videón látható, ahogy a cicát legjobb barátja, egy kutya eltemeti.

A cica tulajdonosának ismerőse kereste meg szerkesztőségünket, hogy adjuk közre a megrázó esetet, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közre adunk (a dőlt betűs rész).

Nem szoktam gyakran posztolni, de napok óta kísért egy borzasztó érzés. Azt gondolná az ember, hogy egy civilizált társadalomban, 2022-ben nem történhet meg olyan, hogy éveken keresztül (Kiskunhalas Kertvárosában) következmény és számonkérés nélkül valaki állatokat kínoz, vagy lő le légpuskával - ahogy tette ezt pár nappal korábban is az én cicámmal. 2 éven belül ez már a 3. eset. Ezt már nem tudom szó nélkül hagyni!

Ez a lélektelen ember elveszi a gazdiktól a szeretett állatkájukat. Egy közismert, köztiszteletben álló személyről van szó, akiről senki nem is feltételezné, hogy hobbiból /kedvtelésből/szórakozásból családtagként szeretett házi kedvenceket öl. Milyen beteg-lelkű ember az, akinek ez ad örömöt, akinek ez okoz kielégülést a mindennapi életében - miközben a város polgárai, közvetlen szomszédjai szemében egészen más színben tünteti fel magát.

Meg kell tennünk a megfelelő lépéseket azért, hogy biztonságban tudjuk az állatainkat: kamerákat telepítünk, a rendőrséggel is felvettük már a kapcsolatot. Állatbarát ismerőseimmel együtt kérem az érző szívű lakótársakat, szomszédokat, környékbelieket, hogy legyenek óvatosak, körültekintőek, de figyelmesek! Ne hagyjuk, hogy egy pszichopata állatkínzó miatt félni kelljen az otthonainkban és félteni kelljen a kedvenceinket! A videón legjobb barátja temette el a cicát.

Az eredeti poszt ide kattintva érhető el!

Kép: illusztráció/thypix.com