Lopják a növényeket Halason
Sziréna

Lopják a növényeket Halason

Szaporodnak a bosszankodó posztok a közösségi oldalakon. A panaszosok egy újra felerősödő jelenségre, a közterületi növénylopásokra hívják fel a figyelmet. Van olyan vállalkozás, amely elől már harmadszor tépik ki és viszik el a kiültetett dísznövényeket. A belvárosban is akad olyan ház, ahol már csak egy növény maradt az ingatlan előtt.

Kiskunhalason az elmúlt esztendőkben is történtek hasonló lopások, akkor a rendőrség elfogta a kerékpáros tolvajt. A férfi válogatás nélkül tépdeste ki és vitte el a növényeket. Most úgy tűnik követője akadt. A Fazekas Mihály utcában is volt hasonló lopás, ott a sértett kamerarendszere rögzítette a cselekményt, ez alapján elmondható, hogy egy női kerékpárral közlekedő középkorú férfi lehetett a tettes. Az Ady Endre utcán is hasonló esetek miatt panaszkodnak, tuják, dísznövények tűntek el az utcafrontról.

A Szegfű utcában sem jobb a helyzet, ott már tavaly is ritkította valaki a növényzetet. Az ingatlan tulajdonosa pótolta ezt, ám szomorúan tapasztalta, hogy a kiültetett növények egyre fogyatkoznak. Az utolsó, a ház előtt maradt növényt bevitte az udvarra, megkeresésünkre elmondta, hogy döbbenetesnek tartja, ami itt történik. A posztokhoz hozzászólók arról számoltak be, hogy a lakókörnyezetünben is történtek ilyen lopások. Az Alsóvárosban egy férfi a százszorszépeket tépkedi marékszámra a fűből, amikor rákérdeztek, hogy miért teszi, tettére nem adott választ, sietősen elrohant a helyszínről.