(►) Lőttek, elsősegélyt nyújtottak és rendőrautót is húztak a dékánis diákok (galéria)
Sziréna

(►) Lőttek, elsősegélyt nyújtottak és rendőrautót is húztak a dékánis diákok (galéria)

A Csetényi Élménypark libái hangos gágogással jelezték a szokatlan látványt, amelyet az első alkalommal megrendezett Young Police Cup versenyzői nyújtottak a feladatok végrehajtása közben. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma a Kiskunhalasi Rendőrkapitánysággal összefogva rendezte meg a megméretést, amelyen nyolc csapat vett részt. A cél az, hogy a kupából országos verseny legyen. 

Első alkalommal rendezték meg a Csetényi Élményparkban a Young Police Cup elnevezésű rendészeti versenyt, ahol nemcsak ügyességi, fizikai állóképességet igénylő feladatok vártak a diákokra. Az ötletgazda a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma volt. Nem titkoltan az a cél, hogy hagyományt teremtsenek a versenyből és a későbbiek folyamán más városokból is érkezzenek fiatalok. Abban is bíznak a szervezők, hogy ezekből a diákokból nagyon sokan majd a rendőri hivatást választják. Az ünnepélyes megnyitón dr. Bátori Gábor alezredes, Kiskunhalas megbízott rendőrkapitánya köszöntötte a résztvevőket, majd Molnár Nándor igazgató nyitotta meg a versenyt. 

A Dékáni négy osztályából, nyolc csapat vállalta a megméretést. Vezdán Csaba koordinálása mellett  az oktatók, rendőrök összesen kilenc próbatétel elé állították a diákokat. Volt airsoft lövészet, rendőrautó-húzás, kevlár ruhába öltözés, kerékpáros szlalomozás, futás, KRESZ-teszt és egy robbanás feltételezett helyszínén elsősegély nyújtása is. Az utolsó feladat volt a legkomplexebb: a négy fős csapatoknak egy akadálypályát kellett teljesíteni. Itt a gyorsaság, az ügyesség és az együttműködés is fontos szerephez jutott. Levezetésképpen pedig kötélhúzás volt. 

A jó hangulatú verseny eredményhirdetését megtisztelte jelenlétével dr. Bak Sándor ezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) vezetője is. - Nagy örömmel látom, hogy ennyien részt vesznek a rendészeti képzésben Kiskunhalason. Remélem és bízom benne, hogy sokukkal találkozom majd a jövőben, mert ez azt jelenti, a rendőrségi hivatást választották - fogalmazott az ezredes. A győzelmet a 12. A osztályt szerezte meg a 11. D  és a 11. E osztály előtt. A ROKK különdíját, amelyet dr. Bak Sándor adott át a 12. B osztálynak, akik legjobban teljesítettek a legkomplexebb feladatban. A vándokupát a 12. A osztály őrizheti a következő versenyig.