Majálissal ünnepelt a 120 éves halasi tűzoltóság (galéria)
Sziréna

Majálissal ünnepelt a 120 éves halasi tűzoltóság (galéria)

Megadták a módját az ünneplésnek a halasi tűzoltók. Idén 120 éve annak, hogy megalapították a jelenlegi szervezet elődjét. Ebből az apropóból hosszú évek után ismét majálist szerveztek a laktanyában. A cél az volt, hogy a tűzoltóink a családtagjaikkal, ismerősökkel kellemes órákat töltsenek el. Látványos bemutatók színesítették a programot, de volt ugrálóvár, tűzoltóvonat, és a legnagyobb sikert arató óriási habparti is. Természetesen a torta sem maradhatott el.

Hónapok óta tartott annak a tűzoltómajálisnak a szervezése, amelynek helyszíne a Kőrösi úti bázis volt szombaton délután. 2015-ben és 2019-ben, a megyei tűzoltónapon volt hasonló program a laktanya falai között. Idén különleges apropója is volt a programnak, ugyanis 1904-ben, vagyis 120 esztendővel ezelőtt alapították meg a tűzoltóságot Kiskunhalason. A rendezvény szervezésekor kiderült, komoly igény van az ilyen hangulatos eseményre. Előzetesen több mint kettőszázan regisztráltak. A cél az volt, hogy a családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel együtt töltsenek el pár kellemes órát.

Az ünnepélyes megnyitó keretében Wicker Balázs alezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Vígh Mihály őrnagy, Kiskunhalasi tűzoltóparancsnoka köszöntötte a megjelenteket. Fülöp Róbert polgármester jutalmat adott át Ádám Róbertnek és Ferenczi Attilának. A program során látványos bemutatókat láthattak a nézők. Volt géjpárműtűz-oltás, sérült kiszabadítása egy roncsból, lángra lobbant olaj, tűzoltósport és favágási bemutató is. A bátrabbak 37 méteres magasságból szemlélhették meg a panorámát. 

Legnagybb sikere azonban az óriás habpartinak volt. A gyermekek alig akartak kijönni a fehér habtakaró alól. Lehetett íjászkodni is, célba lőni sugárcsővel, folyamatosan járt a tűzoltóvonat is. Sárkányrepülőről szórtak cukorkákat, de természetesen a tűzoltó felszereléseket is ki lehetett próbálni. Estére pedig megérkezett az ünnepi torta is. A majális keretében leplezték le a halasi tűzoltóság legújabb tablóját is. DJ Sentinel volt a hangulatfelelős, ismét kiváló muzsikákkal tette még emlékezetesebbé a programot.