Már Szolnoknál járhat a „halasi” fekete párduc?
Sziréna

Már Szolnoknál járhat a „halasi” fekete párduc?

Lassan egy hónapja foglalkoztatja a közvéleményt, hogy milyen állatot örökített meg egy kamera és látott több szemtanú előbb Kiskunhalason, majd Kecskemét környékén. A legfrissebb, vasárnap délután fejleményről több országos hírportál is beszámolt. A párduc most állítólag Szolnok környékén bukkant fel.

A borsonline beszámolója arról szól, hogy ismét felbukkant az először Kiskunhalason, majd Kecskemétnél látott fekete párduc. Az internetes hírportál  szerint az állat Szolnok és Újszász közötti lakott területen kóborol. Egy szemtanú nagyjából 100 méteres távolságról egy felvételt is készített az állatról, majd azonnal hívta az állatbefogókat.

Az időjárás pedig megkönnyítheti a szakemberek munkáját, ugyanis a havazásnak köszönhetően a párduc lábnyoma alapján hamar a nyomára tudnak bukkanni. A borsonline megkeresésére Both Zoltán elmondta, hogy amennyiben sikerül elfogni a nagymacskát, akkor a legközelebbi állatkertben fogják elhelyezni. Továbbá a tervek szerint a Fővárosi Állatkertbe fogják átszállítani, ahol már készen állnak a párduc befogadására-írta a portál.

Közben a blikk.hu válasz kapott a rendőrségtől. - 2022. január 9-én bejelentés érkezett a rendőrségre. A helyszíni nyomok nem támasztják alá nagytestű ragadozó mozgását, de a bejelentés és a rendelkezésre álló felvétel alapján a rendőrség vizsgálja a körülményeket - idézte a híroldal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot.

A fotó illusztráció