Más bankkártyájával fizetett a halasi nő
Sziréna

Más bankkártyájával fizetett a halasi nő

Elvesztette a bankkártyáját egy kiskunhalasi vállalkozó idén februárban. Nem sokkal később megdöbbenve észlelte, hogy 60 ezer forint eltűnt a folyószámlájáról. Akkor derült ki, hogy valaki megtalálta a kártyát és több helyen fizetett vele. 

Egy kiskunhalasi vállalkozó  február 12-én bement a rendőrségre feljelentést tenni, mert a céges folyószámla rutinellenőrzésekor azt vette észre, hogy közel 60 ezer forintnak lába kélt. Tüzetesen átnézte a kiadásokat, és felfedezte, hogy február 3-án délutántól február 4-én reggelig valaki 13 helyen vásárolt különböző termékeket, és ezeknek az árát a sértett betéti társaságának folyószámlájára terhelték- írta a police.hu.

A tulajdonos elkezdte keresni a számlához tartozó bankkártyát, ekkor vált világossá számára, hogy azt elveszítette valahol. A költésekből pedig az is kiderült, hogy a fizetőeszközt valaki meg is találta, ám ahelyett, hogy azt visszajuttatta volna a jogos tulajdonosnak, boltról boltra járva vásárolgatni kezdett. Dohánybolt, ABC, kávézó, töltőállomások eshettek az útjába, és mindenhol elköltött némi „idegen” pénzt a kártya segítségével.

A nyomozók több térfigyelő és biztonsági kamera felvételét lefoglalták, és ezek alapján szinte azonnal beazonosították a feltételezett tettest. Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével gyanúsítható 28 éves nő a kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a vizsgálat befejeződött. Ellene a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak, ezért az ügyet átadták az ügyészségnek.

A fotó illusztráció