Megint az Olajosok útja mellett égett az erdő aljnövényzete
Sziréna

Megint az Olajosok útja mellett égett az erdő aljnövényzete

Másfél héten belül már harmadszor riasztották a halasi tűzoltókat a város külterületére, az Olajosok útja melletti erdőbe. Hétfőn délután 4 hektáron égett a vegyeserdő aljnövényzete, annak a két területnek a közelében, ahol korábban már voltak tüzek. 

20.26 óra Vannak még füstölések

Nincs már lánggal égés, a tűzoltók csak füstöléseket tapasztalnak Kiskunhalas külterületén, ahol négy hektáron égett le teljesen a vegyes erdő aljnövényzete. A kiskunhalasi, a kiskőrösi, a ruzsai hivatásos és a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók hat vízsugárral és kéziszerszámokkal akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Munkájukat erőgép is segítette, amellyel a védőtárcsázáson dolgoztak. Az egységek jelenleg a füstölő részeket lapátolják le homokkal - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Előzmények

Ismét tűz volt az Olajosok útja mellett. Több mint öt hektáron gyulladt ki vegyes erdő aljnövényzete Kiskunhalas külterületén. A kiskunhalasi, a kiskőrösi, a ruzsai hivatásos tűzoltók, valamint a Tüzes Kunok Járási Mentőcsapat és a Dél-Magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület tagjai  érkeztek a riasztásra a helyszínre. Több vízsugárral és kéziszerszámokkal megakadályozták a lángok továbbterjedését. A tűzoltók hosszas utómunkálatokra számítanak. Másfél héten belül ez volt a harmadik hely az Olajosok útja mellett, ahol tűz pusztított. A július 21-én felcsapó lángok  öt napon át adtak munkát a tűzoltóknak. Ennek a helynek a közelében július 27-én is szükség volt beavatkozásra, akkor valamivel több mint három hektáros rész égett. A mostani helyszín sincs messze az előző két területtől.

Archív fotó