Megleckéztette az ételhordó futárt – vádat emeltek a férfi ellen
Sziréna

Megleckéztette az ételhordó futárt – vádat emeltek a férfi ellen

Felverte az utca porát, ezért megleckéztette az ételhordó futárt. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése, zaklatás és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki azért, hogy megleckéztesse az ételhordó futárt, követni kezdte, majd egy zsákutcában útját állta és bántalmazta, valamint életveszélyesen megfenyegette a nőt. Az eset tavaly szeptemberben történt. A vádlottat az bosszantotta fel és azért eredt a futár nyomába, mert az a haladása során felverte a port a férfi lakóháza előtti földes úton. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja - 2021. szeptember 8-án délben egy útkereszteződésben megállt az ételhordó futár autója mellett és a lehúzott ablakon keresztül szidalmazni kezdte amiatt, hogy haladása során felverte a port a férfi lakóháza előtti földes úton. A nő közölte, hogy futár és sietnie kell a kiszállítással, majd elhajtott a helyszínről. Észrevette azonban, hogy a férfi követi őt, ezért sietségében és tévedésből egy közeli zsákutcába hajtott be. Mire megfordult, a férfi utolérte és autójával útját állta, emiatt nem tudott továbbmenni.

A vádlott kiszállt a járművéből és odalépett a sértetthez, hogy ismét számon kérje őt. Ekkor a futárnő a telefonjával fényképet készített az útját álló jármű helyzetéről, egyúttal segítséget akart hívni. A férfi ekkor benyúlt a jármű nyitott ablakán és rángatni kezdte a nőt, miközben a telefonját is igyekezett kicsavarni a kezéből. Dulakodás közben könyökével megütötte a nő száját, leverte fejéről a szemüvegét és betörte a telefonjának kijelzőjét. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló felszínes sérüléseket szenvedett.

A futárnő kiabálására a vádlott rövidesen felhagyott a támadással és a közeli lakóhelyére hajtott, ahová a sértett követte, miközben segítséget hívott a helyszínre. Itt ismét szóváltásba keveredtek, a férfi azzal fenyegette meg a nőt, hogy „a rendőrök előtt is kitapossa a belét”.

Az ügyészség a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, továbbá zaklatás és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.