Menekült az embercsepész, de elfogták
Sziréna

Menekült az embercsepész, de elfogták

Egy órán át menekült a rendőrök elől az lengyel sofőr, akinek az autójában hét szír férfi utazott. A rendőrök végül Kiskunmajsánál tartóztatták fel a Toyotát, szerencsére ezúttal nem okozott közlekedési balesetet a vakmerő vezető. Néhány nappal ezelőtt sajnos tragédia történt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei csütörtökön reggel egy lengyel honosságú személyautót akartak megállítani az M5-ös autópályán, Kecskemét térségében. A police.hu közleménye szerint a sofőr nem állt meg és menekülni kezdett. A Toyotát több autóval, többek között a Bács-Kiskun vármegyében szolgálatot teljesítő szlovák kontingens tagjaival követték. A személygépkocsit végül egy órával később Kiskunmajsánál tudták intézkedés alá vonni a rendőrök.

A járművet egy 34 éves lengyel férfi vezette. Rajta kívül 7 külföldi utazott az autóban, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a sofőr – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu