Mentőautót és mentési pontot kapott Tompa
Sziréna

Mentőautót és mentési pontot kapott Tompa

Jelentősen javul Tompának és körzetének sürgősségi betegellátása azzal, hogy a hónap elejétől mentési pontot nyitott a településenaz Országos Mentőszolgálat. A mentőautó hétközben 16 órában, hétvégén pedig 24 órán át áll készenlétben, az épületet és annap fenntartását a tompai önkormányzat biztosította.

November elsejétől nemcsak az új ügyeleti rendszer indult el, hanem mentési pontot működtet az Országos Mentőszolgálat Tompán. Eddig, baj esetén Kiskunhalasról, vagy éppen Bácsalmásról érkezett a segítség. Mostantól helyben is lesz mentőautó. A részletekről Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommnikációs és PR vezetője tájékoztatta hírportálunkat.

A mentési pont a mentőállomástól abban különbözik, hogy a mentőegység ezen a telephelyen várja a riasztást. A váltás, a mentőegység takarítása és az egészségügyi felszerelések, gyógyszerek visszatöltése a Kiskunhalasi Mentőállomáson történik. A mentőautó szolgálati ideje hétköznapokon 16 órától reggel 8 óráig tart, hétvégén és ünnepnapokon 24 órában működik. Az épületet és annak rezsi költségeit Tompa Város Önkormányzata biztosítja. Cél a terület lakosainak gyorsabb elérése mentési esemény kapcsán. A mentőegységet elsősorban a környező települések közigazgatási területeire és közútjaira riasztjuk- közölte a kommunikációs vezető. A mentési pont egyébként a Kossuth utcai orvosi rendelő épületében kapott helyet.