Mentőkre támadt a részeg halasi férfi
Sziréna

Mentőkre támadt a részeg halasi férfi

Újabb, mentőket ért támadás ügyét zárta vádemeléssel az ügyészség. Idén áprilisban, egy kiskunhalasi férfihoz, aki részegen a földön feküdt, mentőt hívtak. A segítségére érkező mentőápoló és gépkocsivezető rendőrt kért a helyszínre, miután a járőr megérkezett, a férfi a mentőkre támadt. Egyiküket csípőtájékon rúgta a másikat pedig megütötte. Most közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie.

Elképesztő eset részleteit osztotta meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a nyilvánossággal. Ismét mentőket ért támadás. A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi idén április 13-án este a járdán feküdt, amikor a mentőszolgálat munkatársai  bejelentésre a helyszínre érkeztek és megkezdték az ellátását. Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Ekkor az őt ellátó mentősök közölték a férfival, hogy állapotára figyelemmel további vizsgálatra kórházba kell vinniük. A vádlott azonban ellenállt, ezért a sértettek a kiskunhalasi rendőröktől segítséget kértek.

A járőrt észlelve a vádlott azért, hogy a helyszínt elhagyja, hirtelen felállt és a mentőautó vezetőjét a jobb szeme felett megütötte, majd a mentőápolót csípőtájékon rúgta. Végül rendőri közreműködéssel sikerült a férfit kórházba szállítani. A vádlott erőszakos magatartásával a mentőszolgálat szakembereit közfeladatuk jogszerű ellátásában akadályozta. Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.