Migránsokat fogtak Balotaszállás közelében
Sziréna

Migránsokat fogtak Balotaszállás közelében

Egy ponyvás kisteherautóban találtak 13 afgán és iráni férfit a határrendészek egy közúti ellenőrzés során, Balotaszállás térségében. A román rendszámú jármű sofőrjét embercsempészet gyanúja miatt őrizetbe vették. 

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség járőrei Balotaszállás térségében kedden kora reggel megállítottak egy román rendszámú ponyvás kisteherautót. Az ellenőrzés során a rendőrök a raktérben 13 külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni- közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A gyanú szerint a 34 éves román sofőr a magukat afgán és iráni állampolgárnak valló férfiakat Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akarta vinni. 

A jármű vezetője ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. Őt őrizetbe vették, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A határsértőket – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Fotó:police.hu