Nem tudták lóvá tenni a határrendészeket
Sziréna

Nem tudták lóvá tenni a határrendészeket

Szírek voltak abban a lószállító utánfutóban, amelyet csütörtökön ellenőriztek a járőrök Kelebia térségében. Az ukrán embercsempésznek nem sikerült lóvá tenni az egyenruhásokat, több éves börtönbüntetésre számíthat. 

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai csütörtökön délután az 5501-es számú úton – Kelebia külterületén – megállítottak egy lengyel honosságú járművet, amelyhez egy lószállító utánfutót kapcsoltak. A szerelvényt egy 25 éves ukrán férfi vezette. A járőrök a lószállítóban 16 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni- közölte a police.hu.

A gyanú szerint az ukrán sofőr – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu