Óriási tűz a zsanai út mellett: kigyulladt egy 200 négyzetméteres ház
Sziréna

Óriási tűz a zsanai út mellett: kigyulladt egy 200 négyzetméteres ház

Nem sokkal fél 12 előtt riasztották a halasi tűzoltókat, hogy kigyulladt egy ház a zsanai út mellett. Mire az első egységek a helyszínre értek az épület már teljes terjedelmében égett. A tető megsemmisült, a halasi hivatásos erők mellett kiskunmajsai és kiskőrösi lánglovagok kapcsolódtak be az oltásba. Felrobbant egy gázpalack is. 

Megfékezték a tüzet 

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság néhány perccel ezelőtt azt közölte, hogy sikeres volt a tűzoltói beavatkozás. A kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd megfékezték a tüzet. Mint arról korábban beszámoltunk, egy kétszáz négyzetméteres épület kapott lángra Alsószállás pusztán. Az egységek kiérkezése előtt egy gázpalack felrobbant a házban.


Előzmények

Egy kétszáz négyzetméteres épület ég Kiskunhalas külterületén, Alsószállás pusztán- közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A halasi tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, munkájukat kiskunmajsai és kiskőrösi egységek segítik. Jelenleg négy vízsugárral oltják a lángokat.  A ház teteje már teljesen leégett. A legfrissebb hírek szerint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre tart.

A fotó illusztráció