Őrizetben a halasi kristálykereskedők: 4,3 milliót foglaltak le a rendőrök
Sziréna

Őrizetben a halasi kristálykereskedők: 4,3 milliót foglaltak le a rendőrök

Lebukott egy újabb dílerpár Kiskunhalason. A 48 éves férfi és a 49 éves nő a rendőrök alapos gyanúja szerint új pszichoakítv anyagokkal kereskedett. Nem mehetett rosszul az üzlet, mert a házkutatás alkalmával 4,3 millió forintot foglaltak le a nyomozók. Az sem mindennapi, ahogy eljutott hozzájuk a rendőrség.

Az egész egy hajnali sétával kezdődött. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kiskunhalasi járőrök megállítottak és igazoltattak egy gyalogost a település egyik kereszteződésében március 27-én hajnalban. Az egyenruhásokban felmerült a gyanú, hogy nem a mozgás szeretete miatt rója a kilométereket a férfi az éjszaka kellős közepén és a megérzésük most sem csalt. Ruházatátvizsgálás során egy tucatnyi alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak a kabátja alá rejtve. A férfi bevallotta, hogy azokat épp az imént vásárolta egy másik helybélitől.

A rendőrök nem tétováztak, azonnal a terjesztő lakásához vonultak, hogy házkutatást tartsanak. Az ingatlanban bruttó 169,86 gramm kábítószergyanús fehér port és közel 4,3 millió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök. Emellett több fogyasztásra és kereskedelemre utaló eszközt is találtak. Az eljárás során gyanú merült fel arra, hogy a férfi élettársa is részt vett a bűnös tevékenységben, ezért mindkettőjüket előállították a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. A duót új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Az egyenruhások kezdeményezik a 48 éves férfi és 49 éves kedvese letartóztatását. A 39 éves vevőjüket kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki- olvasható a police.hu közleményében.

Fotók: police.hu