Őrizetben a halasi üzemanyagtolvaj, aki tanksapkákat is lopott
Sziréna

Őrizetben a halasi üzemanyagtolvaj, aki tanksapkákat is lopott

Őrizetbe vették a kiskunhalasi rendőrök azt a helybéli férfit, aki üzemenyagot szívott le autókból, de volt olyan eset is, amikor letörte és ellopta a jármű tanksapkáját. A tolvaj bűnlajstroma ezzel még nem teljes, ugyanis a nyomozók alapos gyanúja szerint betörésekben is részt vett.

Az ünnepek idején is aktív volt az a 27 éves kiskunhalasi férfi, aki üzemanyagot és tanksapkákat lopott. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egymás után érkeztek a bejelentések a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra tavaly decemberbem. Az ismeretlen tolvaj éjszakánként csapott le, és még karácsony, valamint szilveszter napján is „dolgozott”. Pár nap alatt nem kevesebb, mint hat személygépkocsi, két furgon, és egy teherautó tulajdonosát károsította meg. Egyik esetben pedig egy munkagépgépet vett célba, itt a csövet vágta el, hogy hozzájusson több liter benzinhez. Az esetek többségében a kerítést átmászva, telephelyekre ment be az elkövető, de többször lopott családi házak előtt parkoló autókból is.

Az elkövetési módszer azonossága miatt a kiskunhalasi nyomozók sejtették, hogy az esetek összefüggenek és gyanújuk beigazolódott, amikor az adatgyűjtések és a tanúkutatások egy 27 éves férfihez vezettek. A nyomozás során fény derült arra, hogy a férfi a felelős három betörésért is. Egyik esetben egy családi ház ablakát nyomta be, két alkalommal pedig az ajtót feszítette be. Zsákmányai között többek között csaptelepek, horgászfelszereléseket, konyhai edényeket és tányérokat szerepeltek.

A 27 éves férfit tegnap elfogták és őrizetbe vették a kiskunhalasi rendőrök. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, a rendőrök kezdeményezik a letartóztatását. A bűncselekményeknél többször segítsége is akadt: egy 27 éves, egy 40 éves, egy 28 éves és egy 32 éves férfi. Társait kihallgatták a rendőrök, ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek.  

Fotó: police.hu