Öt járművet összetört, életeket veszélyeztetett az autótolvaj (galéria)
Sziréna

Öt járművet összetört, életeket veszélyeztetett az autótolvaj (galéria)

Sokkal súlyosabb következményei is lehettek volna annak a balesetnek, amely pénteken délután történt Kiskunhalason, a Szabadság téren. Az eset előzménye sem mindennapos: egy fiatal férfi ellopott egy Opelt a Kertvárosból, majd a városban közlekedve előbb egy gépjárművezető-oktató Volkswagenjének ment neki. Nem sokkal odébb, a Szabadság téren egy másik Volkswagennek ütközött, majd a Fácán utcán haladva egy ott parkoló Seatot és egy Suzukit gombázott el, záróakkordként pedig nekirohant a ház falának. Az okozó elfutott a helyszínről.

Egy Opel tulajdonosa a járművében hagyta a kulcsot, nem sokkal később már egy fiatal férfi ült be a volán mögé, majd elindult. Mindez a Kertvárosban történt pénteken délután. A sofőr a városban közlekedett, amikor a Szilády Áron utca és a Thorma János utca kereszteződésében egy Volkswagennel érintőlegesen ütközött. A tanulóvezető oktatója átvette az autó irányítását és a renitens után ment. Abban bízott, hogy le tudja olvasni a rendszámot. Ez sikerült is neki, ám, pillanatokkal később a Szabadság téri kereszteződésben álló másik Volkswagennek is nekiment az okozó. Abban a járműben egy anyuka ült a kislányával, szerencsére nem lett bajuk.

A történet itt még nem ért véget. Az Opel még mindig továbbment, a Fácán utcában parkoló Seatot a szintén ott álló Suzukinak lökte. Az ámokfutásnak a ház fala vetett véget, merthogy az Opel annak is nekihajtott. A szemtanúk szerint a fiatal férfi kiszállt az összetört járműből és elszaladt. A helyszínre érkező mentők mindenkit megvizsgáltak, de senkit sem kellett kórházba szállítani. A baleseti szemle mellett bűnügyi szemle is zajlott. A rendőrök azonosították a sofőrt, és több járőr a keresésére indult. Az anyagi kár jelentős.