Heten haltak meg Kunfehértó határában a vasúti átjáróban (galéria)
Sziréna

Heten haltak meg Kunfehértó határában a vasúti átjáróban (galéria)

Heten haltak meg abban a tragikus balesetben, amely hétfőn reggel történt egy vasúti átjáróban Kiskunhalas és Kunfehértó között. Egy Opel Corsa vezetője figyelmetlen volt, úgy akart áthaladni az átjáróban, hogy nem nézett körbe. Akkor ért oda a Kiskunhalas felől közlekedő motorvonat és ütköztek. A közeli szüretre érkező munkások közül senki sem élte túl a balesetet. 

A legfrissebb adatok szerint heten meghaltak a Kunfehértó déli határában történt vasúti balesetben. Reggel fél hét körül a Kiskunhalasról Kunfehértó felé közlekedő személyvonat elé hajtott egy személyautó, egy földútra vezető vasúti átjáróban. A személyvonat több száz méteren át tolta maga előtt a jáművet, mire megállt. Sokáig nem lehetett tudni azt, hogy pontosan mennyien ültek az autóban. Később, a műszaki mentést követően derült ki, hogy öten az Opel Corsa utasterében ültek, ketten pedig elsődleges adatok szerint a csomagtartóban.  Egyikük életét sem lehetett megmenteni.

A vonatközlekedés szünetelése az érintett vonalszakaszon még órákig fennáll. A közúti közlekedés zavartalan a fehértói úton, de célszerű óvatosan közlekedni az érintett közúti szakaszon. A műszaki mentésben a kiskunhalasi tűzoltók vesznek részt. A baleset pontos körülmnyeit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészete vizsgálja.

A legfrissebb hírek szerint délután egy óra előtt pár perccel befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés. A MÁVINFORM tájékoztatása szerint Bajáról 15:16-kor Kiskunfélegyházára és a Kiskunfélegyházáról 18:38-kor Bajára induló személyvonat (7815, 7816, 7811) helyett a reggeli balesetben megrongálódott jármű hiánya miatt pótlóbusz közlekedik.