Prostitúcióra kényszerítették az ismerősöket
Sziréna

Prostitúcióra kényszerítették az ismerősöket

Fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy jánoshalmi férfi és egy kalocsai nő ellen, akiket emberkereskedelemmel és a kényszermunka súlyosabban minősülő - a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett - bűntettével vádolt meg. Öt osztályt végzett ismerősüket regisztálták egy prostituáltakat hirdető oldalon, majd az összes keresetet elvették, amikor pedig ki akart szállni az üzletből, bezárták egy házba.

A vádirat szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező jánoshalmi férfi 2021-2022-ben abból élt, hogy a szeretőjétől, egy kalocsai nőtől rendszeresen elvette a prostitúcióból származó jövedelme egy részét. 2021 márciusában a páros elhatározta, hogy gyerekkori ismerősüket, az öt osztály végzett, családi kapcsolatok nélkül, nehéz anyagi körülmények között élő sértettet pénzszerzés céljából regisztrálják egy prostituáltakat hirdető internetes oldalon- olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

A vádlottak Soltvadkerten béreltek egy házat, amelynek tulajdonosa – az ügy harmadik vádlottja - is tudott a falak között folyó tevékenységről. A sértett nőnek az eleinte Kalocsán és Sárváron, majd Soltvadkerten és Csornán bérelt apartmanokban végzett prostitúcióból származó teljes keresetét át kellett adnia a futtatóinak. Amikor mindezt kifogásolta, a férfi megpofozta és további veréssel fenyegette. Egy alkalommal a soltvadkerti bérelt házban a sértett közölte a párossal, hogy nem akar nekik tovább dolgozni. Távozáskor a vádlottak ezért bezárták őt az épületbe, hogy ne tudjon elmenni. A nő azonban értesítette a rendőrséget és büntetőeljárás indult.

A nyomozás során a férfi és a szeretője felvették a kapcsolatot a sértettel, továbbá két ingatlan tulajdonossal is annak érdekében, hogy befolyásolják őket vallomásuk megtételében. A nőt arra kérték, hogy a kihallgatása során ne beszéljen férfi futtatója szerepéről, sikertelenül. A soltvadkerti háztulajdonos azonban a rábeszélésnek köszönhetően először tagadta a nyomozók előtt, hogy a férfi vádlottnak adta bérbe a házát.

Az ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő párost az emberkereskedelem és kényszermunka súlyosabban minősülő - a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett - bűntette mellett személyi szabadság megsértése és hamis tanúzásra felhívás bűntettével vádolja, és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügy szabadlábon lévő harmadik vádlottjának prostitúció elősegítésének bűntette miatt kell felelnie. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.