Pump und Run: halasi tűzoltók megint a legjobbak között
Sziréna

Pump und Run: halasi tűzoltók megint a legjobbak között

Komoly erőt és állóképeséget igényelt a résztvevőktől a hatodik alkalommal megrendezett Pump and Run verseny, amelynek Kecskemét volt a házigazdája. A tűzoltóknak előbb fekvenyomásban kellett 60 kilogrammot teljesíteni, majd egy 700 méter hosszú futópálya következett, teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben. A csapatversenyt a halasiak nyerték, egyéniben a 30-40 évesek között Csernák Zsolt győzött, Huczek Zsolt előtt. 

A kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidő Központ adott otthont a hatodik alkalommal megrendezett Pump and Run versenynek. Az elnevezés arra utal, hogy a nem mindennapi megméretés fekvenyomásból (pump) és teljes védőfelszerelésben történő futásból (run) áll. A fekvenyomást a nőknek huszonöt, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomópadon kellett teljesíteniük. Ezután öt percen belül teljes védőfelszerelésben, bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel és két tömlővel a kézben rajtoltak el. 

A futó versenyszámban egy háromszázötven méteres sík szakaszt egy ugyancsak háromszázötven méteres, ötven méter szintkülönbségű emelkedő követett. Ezt maguk mögött hagyva jutottak fel a versenyzők a Vízmű-domb tetejére. A védőfelszerelés súlya megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek. A nem mindennapi kihívást az országból több mint félszázan teljesítették.  A Kiskunhalasi Hivatásos Tűzóltó-parancsnokság versenyzői ismét remekeltek. A 30-40 évesek mezőnyében Csernák Zsolt nyert, a második helyen pedig Huczek Zsolt végzett. Abszolútban Csernák Zsolt volt a második, a csapatversenyt viszont a halasiak nyerték.