Rátörte az ajtót ismerősére, szabadságvesztésre ítélték
Sziréna

Rátörte az ajtót ismerősére, szabadságvesztésre ítélték

A Kiskunhalasi Járásbíróság előkészítő ülésen 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélt egy 24 éves férfit, akivel szemben magánlaksértés és testi sértés miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

A férfi 2020. november 28. napjára virradó éjjel egy társával megjelent egy ismerőse (az ügy sértettje) mélykúti lakhelyén, ahol hangosan dörömböltek, verték az ajtót és az ablakot.

A sértett erre kinyitotta az ajtót, mire a férfi társa egy késsel a kezében lökdösni kezdte őt. A dulakodás során a bejárati ajtó üvege kitört. A sértett folyamatosan hátrált támadói elől, akik rángatták őt, melynek során a fején és a karján kisebb – 8 napon belül gyógyuló - vágási sérüléseket szenvedett.

Ezt követően a férfi és társa testszerte ütötték és rúgták, majd miután a sértett édesanyja felébredt, elhagyták a helyszínt. A bűncselekmény motívuma az eljárás során ismeretlenül maradt.

A férfi – aki a nyomozás során ismeretlen helyre távozott, ezért gyanúsítotti kihallgatására csak 2024 januárjában került sor - a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyalásról.

Az ítélet jogerős. A férfi bűntársát a Kiskunhalasi Járásbíróság 2024. május 16. napján meghozott ítéletével 1 év 10 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélet, egyúttal elrendelte egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. Ez az ítélet nem jogerős.