Rendőrségi Roadshow volt a Dékáni-technikumban (galéria)
Sziréna

Rendőrségi Roadshow volt a Dékáni-technikumban (galéria)

Több száz diák fordult meg a Rendőrségi Roadshow programjain, amelynek a házigazdája ezúttal a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma volt. A halasi középiskola a rendészeti képzésben az élen jár, a legjobbak közé tartozik, éppen ezért volt itt a rendezvény. Látványos bemutatók mellett az érdeklődők megismerkedhettek a rendszeresített eszközökkel, de néhány korabeli rendőrautó, egyenruha segítségével időutazáson vehettek részt.

Ismét a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma volt a házigazdája a Rendőrségi Roadshow-nak. - Nagyon örülünk annak, hogy Kiskunhalas ad helyet Rendőrségi Roadshow-nak, amelyet a Rendőrség Oktatási és kiképző Központja már három éve szervez. Ennek a programnak pont az a lényege, hogy azokba a középiskolákba látogatunk el, amelyekben a rendészeti képzés fontos szerepet kap. A diákoknak ilyenkor „életszagú” bemutatókat szervezünk, amelyekkel igyekszünk felkelteni az érdeklődést a rendőri hivatás iránt. Másrészről az általános iskolások számára mutatjuk be a rendészeti képzés értékeit- fogalmazott Pinczésné Kiss Klára ezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ megbízott igazgatója.

Dr. Gulyás Zsolt dandártábornok, Bács-Kiskun vármegye rendőrfőkapitánya szerint az ilyen alkalmak lehetőséget teremtenek arra, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a rendőri hivatásba. Molnár Nándor, a házigazda intézmény igazgatója örömét fejezte ki, hogy ismét náluk rendezik meg ezt az egyébként népszerű programot. - Ez azt mutatja, hogy a Dékáni élen jár a rendészeti oktatásban - tette hozzá. A nap folyamán számos bemutató várta a diákokat. Megtekinthették azokat az eszközöket, amelyeket a különböző szakágak használnak. Az udvaron olyan korabeli rendőrautókat, egyenruhákat, fegyvereket is megnézhettek, amelyek a nyolcvanas, kilencvenes években szolgáltak.