Román rendszám, magyar embercsempész, 20 migráns
Sziréna

Román rendszám, magyar embercsempész, 20 migráns

Húsz migráns zsúfolódott össze egy román rendszámú Ford Tranzit rakterében. A járművet hétfőn délután tartóztatták fel a rendőrök Kelebia térségben. A 37 éves magyar sofőrt őrizetbe vették, őt embercsempészéssel gyanúsítják.

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Kelebia térségében  hétfőn délután intézkedés alá vontak egy román rendszámú furgont, amelyet egy 37 éves magyar férfi vezetett. Rajta kívül a járműben 20 külföldi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni- olvasható a police.hu közleményében.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.