Segítségnyújtást színlelve kifosztotta a baleset sérültjét a halasi nő
Sziréna

Segítségnyújtást színlelve kifosztotta a baleset sérültjét a halasi nő

Közlekedési baleset történt Kiskunhalason, a Kossuth és a Táncsics utca kereszteződésében június 10-én délelőtt. Egy bicikli és egy motor ütközött össze, a kerékpáros súlyos sérüléseket szenvedett. Többen a biciklis segítségére siettek, azonban volt köztük egy nő, aki közben 150 ezer forintot ellopott a sérülttől. Most emeltek ellene vádat.

A halasmedia.hu beszámolt arról annak idején arról a balesetről, amely a Kossuth és a Táncsics utca kereszteződésében történt. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményéből kiderült, más is történt a helyszínen. A vádirat szerint egy idős asszony  néhány perccel azután, hogy 150 ezer forint készpénzt vett fel egy bankjegykiadó automatából, biciklijével szabálytalanul kanyarodva közúti balesetet szenvedett és súlyos, nyolc napon túl gyógyuló  sérülést szenvedett.

A helybeli nő – az ügy vádlottja – több arra járó és a balesetet észlelő személlyel együtt a földön fekvő, vérző fejű sértetthez sietett. Mialatt a többiek mentőt hívtak és igyekeztek a sérült asszonyt ellátni, a vádlott segítségnyújtást színlelve összeszedte az úttesten szétszóródott holmikat. Kihasználva azt, hogy mindenki a sértettel van elfoglalva, a vádlott félrevonult és a sérült  pénztárcájából kivette a benne lévő 150 ezer forint készpénzt, majd távozott a helyszínről. Az esetet a közelben lévő térfigyelő kamera rögzítette. Az ügyészség a nőt kifosztás bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.