Sérült a nézőtéren, tűz a színpadon: gyakorlat volt a moziban (galéria)
Sziréna

Sérült a nézőtéren, tűz a színpadon: gyakorlat volt a moziban (galéria)

Három alkalommal gyakorlatoztak a kiskunhalasi és kiskunmajsai tűzoltók a moziban. A feltételezések szerint a színpadon egy technikai berendezés lángra kapott, az esetnek két sérültje is volt. Az oltás mellett a sebesültek kimentése volt a tűzoltók feladata. A próbariadó ideje alatt lezárták a forgalom elől a Városháza utcát.

Múlt csütörtökön, ezen a héten szerdán, valamint csütörtökön is tűzoltóautók fékeztek az egyébként ideiglenesen lezárt Városháza utcán. A moziban volt gyakorlat, a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében volt forgalomkorlátozás a múzeum melletti szakaszon. Mint a helyszínen megtudtuk, a feltételezések szerint a színpadon egy technikai berendezés lángra kapott, az intézmény egyik alkalmazottja sérült meg. Közben egy néző az emeletről a széksorok közé zuhant, eszméletlenül feküdt a földön. A forgatókönyv szerint, a riasztást követően elsőként a közelben lévő kiskunmajsai egység érkezett a mozihoz, később követték őket a kiskunhalasi tűzoltók.

A koreográfia alapján a beavatkozóknak a városháza udvarának irányából kellett bemenni az épületbe. Egy másik csoport közben a nézőtéren lévő sérült keresésére indult. Mint minden esetnél, ahol szükség lehet vízutánpótlásra, alapvezetéket építettek és rácsatlakoztak a Sétáló utcában lévő tűzcsapra. A sérülteket speciális hordágyak segítségével hozták ki a moziból. A gyakorlat értékeléssel zárult. ( A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség köszöni az autósok, közlekedők türelmét, amelyet az útlezárás kapcsán tanúsítottak.)