Ma reggel szír határsértők Katymárnál, nagy nyomás a déli határon
Sziréna

Ma reggel szír határsértők Katymárnál, nagy nyomás a déli határon

Ma reggel magukat szírnek valló személyek próbáltak jogellenesen az ország mélységébe jutni. Elfogták őket a rendőrök a határ menti Katymár településen. A déli határszakaszon folyamatosan érkeznek a jogellenesen hazánkba (így az Európai Unió területére) jutni szándékozó idegenek. Tegnap összesen 113 határsértőt fogtak el hazánkban a rendőrök, többségüket a magyar-szerb határszakaszon.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. augusztus 5-én 7 óra 30 perckor 10 külföldit tartóztattak fel Katymár közigazgatási területén. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 4-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 113 határsértőt tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 9 esetben összesen 33 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Balotaszállás, Hercegszántó, Vaskút, Bácsbokod és Mélykút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 esetben, összesen 69 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Makó, Ferencszállás, Szatymaz, Kübekháza, Kiszombor, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.
Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök 2 esetben összesen 11 határsértőt tartóztattak fel Bábolna és Győr közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, marokkói, bangladesi, tunéziai, koszovói, török, egyiptomi, líbiai, iraki és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu