Szlovák rendőrautónak ütközött a lengyel embercsempész Zsanán
Sziréna

Szlovák rendőrautónak ütközött a lengyel embercsempész Zsanán

Nemzetközi találkozó helyszíne volt a zsanai út. Egy lengyel sofőrt és járművét akartak ellenőrizni a rendőrök, akikkel ott voltak megerősítő erőként szlovák járőrök. Az embercsempész menekülni próbált és e közben nekiütközött a szlovák rendőrautónak. A járműben 10 szír férfi ült. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai és a szlovák megerősítő erők ellenőrizni akartak egy személyautót. A sofőr a rendőri jelzést észlelve járművével megállt, majd az intézkedés megkezdése előtt a rendőröket kikerülve elhajtott. Egy szlovák rendőrnek el kellett ugrania, hogy ne üsse el az autó.

A szlovák rendőrautó követni kezdte, mely során a gépjármű mellé ért, melynek sofőrje a szolgálati autó felé kormányozta kocsiját. Emiatt érintőlegesen összeütköztek, ami miatt a szlovák gépjármű egy dombra felfutott, ami további sérüléseket okozott a járművön. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki sem. Az embercsempész autójával ezután megállt és elszaladt, de nem jutott messzire, mivel a rendőrök elfogták- közölte a police.hu.

Az autóban 10 külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a sofőr – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés és közúti veszélyeztetés miatt eljárást indított. A 33 éves lengyel férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentést tesznek a rendőrök.

Fotó: police.hu