Testületi jeles a tűzoltóinknak
Sziréna

Testületi jeles a tűzoltóinknak

Új feladatokban és kihívásokban gazdag volt a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség előző esztendője – derült ki a szervezet beszámolójából, amelyet Babud Jenő alezredes tárt a képviselő-testület elé. Elhangzott, hogy továbbra is gondot okoz a külterületi tájékozódás, mivel a helyrajzi számok alapján nehéz megtalálni egy-egy címet. A képviselők elismerésüket fejezték ki a halasi tűzoltóknak.

 
A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatta a képviselő-testületet, így a szélesebb nyilvánosságot is az elmúlt esztendőben végzett feladatairól. Babud Jenő alezredes elmondta, hogy átlagos év volt tűzoltások ás műszaki mentések szempontjából, de rengeteg új feladatot kaptak, amelyek jelentős erőket kötöttek le.
 
Beszélt az önkéntes járási mentőcsapat megalakulásáról is, a Tüzes Kunok másfél hét múlva minősítő vizsgát tesz, utána bármikor bevethető. Babud alezredes hozzátette, hogy főként a belvízi károk elhárításában és a nagy kiterjedésű, több napon át tartó erdőtüzek megfékezésében számítanak a csapatra.
 
A kirendeltségvezető kitért arra, hogy javultak a csapadékelvezető rendszerek, amelyek korábban sok bosszúságot okoztak a lakosságnak, ezzel komoly munkát adtak a tűzoltóknak is. Az alezredes beszámolt arról is, hogy gondot okoz továbbra is a külterületi tájékozódás. A helyrajzi számok alapján nagyon nehéz megtalálni egy-egy címet, ilyenkor a mezőőrök tudnak segíteni.
 
Nagy Róbert képviselő ebben a témában kért szót, hozzátette, hogy a külterületi életminőségjavító-programban szerepel ennek a problémának a megoldása is. A GPS-alapú tájékoztató rendszer működőképes, a remények szerint hamarosan hasznát vehetik majd a rendőrök, mentők és a tűzoltók is. Gyovai István polgármester megköszönte a város nevében a halasi tűzoltók helyállását, a beszámolót pedig valamennyi jelenlévő elfogadta.
Jáger Levente
Fotó: Bereczki Zsolt