Tisztelet a tűzoltóknak!
Sziréna

Tisztelet a tűzoltóknak!

Hányszor kapjuk fel a fejünket, amikor az utcán járva meghalljuk a felsikító szirénát, majd másodpercekkel később meglátjuk a nagy piros autókat, amelyben sisakban és feszült arccal férfiak ülnek. Bizony férfiak a javából, akik oda mennek be, ahonnan más menekül,  ha nagy a baj, mentenek életeket, javakat, bennünket. Ők a tűzoltók, akiket május 4-én, Szent Flórián napján ünneplünk. 

Nem véletlen, hogy óriási tisztelet övezi a tűzoltókat. Olyan hivatás ez, amely bátorságot, erőt, elhivatottságot, áldozatvállalást sugároz. Akik ha kell, tűzbe mennek értünk, ha kell a mélybe ereszkednek, ha kell, a legnagyobb magasságokat is meghódítják. Oltanak, vágnak, feszítenek, nyugtatnak, tanácsokat adnak. Elhárítják az életveszélyt, legyőzik az egyik legősibb ellenséget, a tüzet, ha pedig sok eső esik, akkor a vizet is.

Kisgyermekeket ölelnek, tanítják a kamaszokat, figyelmeztetik a felnőtteket. Egész egyszerűen nyugalmat közvetítenek, hogy tudjuk, rájuk mindig számíthatunk. A halasi tűzoltók a város fontos részei, a közösség hasznos és pótolhatatlan tagjai. Értünk vannak, mi pedig értjük őket.

Május 4-én, Szent Flórián napján tolmácsoljuk Kiskunhalas háláját: köszönünk mindent, vigyázzatok ránk, vigyázzzatok magatokra!