Tisztelet és köszönet a mentőknek!
Sziréna

Tisztelet és köszönet a mentőknek!

Szívfacsaró hallani a csöndbe hasító szirénázást, amely valaki számára a segítséget jelenti. Sietnek, figyelnek ránk, ha szükség van rá, akkor a legkockázatosabb döntéseket is meghozzák annak érdekében, hogy valaki életben maradjon. Hála és köszönet a halasi mentőállomás valamennyi orvosának, mentőtisztjének, ápolójának, mentőtechnikusának, gépkocsivezetőjének! Május 10-én a Mentők Napját ünnepeljük. 

Ma van a magyarországi életmentés 135. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 74. évfordulója, amelyen a Mentők Napját ünnepeljük. 1887-ben ezen a napon kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, amely Európa egyik első mentőszervezete volt. A magyar mentőszolgálat sok szempontból ma is különleges értékeket hordoz, országosan egységes működése világviszonylatban is egyedülálló.

A nap 24 órájában értünk vannak, az ünnepnapokon, hétvégéken, éjszakákon és nappalokon át készen állnak arra, hogy segítsenek. Azt mondják, a mentők szakmája olyan, ha valaki az első napon nem fordít hátat ennek a szép hivatásnak, akkor örökre marad. Velünk vannak mindig, vérzést, fájdalmat csillapítanak, oxigént adnak, lelkeket gyógyítanak, szavakkal, tekintetekkel, mosolyokkal jelzik, számíthatunk rájuk. Az ország összes mentőjének hála és köszönet, mi halasiak, pedig legyünk büszkék a mentőállomásunk minden dolgozójára!