Tizenöt hektáron égett az aljnövényzet az Olajosok útja mellett (galéria)
Sziréna

Tizenöt hektáron égett az aljnövényzet az Olajosok útja mellett (galéria)

Több város tűzoltói dolgoztak Kiskunhalas közelében, az Olajosok útja mentén, ahol 15 hektáron égett az aljnövényzet. A lángok fákat, tuskókat, villanyoszlopkat is érintettek, a kilenc vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgozó egységek rövid időn belül körülhatárolták a tűzzel érintett területet. A legfrisseb hír szerint a tüzet megfékezték, jelenleg az utómunkálatok tartanak. 

17.25 Megfékezték a tüzet

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság legfrissebb közleménye szerint a helyszínen lévő egységek eloltották a tüzet. Már elkezdődtek az utómunkálatok - kaptuk a hírt. A káreset felszámolásában kiskunhalasi, kiskunmajsai, kiskőrösi  és kiskunfélegyházi tűzoltók vesznek részt.

Előzmények

Kora délután riasztották a kiskunhalasi tűzoltókat, hogy lángra lobbant az erdő aljnövényzete, Kiskunhalas közelében. A helyszínen megtudtuk: a tűz az Olajosok útja melletti erdőben keletkezett, a Horváth Lovastanya utáni kanyar közelében. A kiskunhalasi, a kiskőrösi, a kiskunmajsai és a kiskunfélegyházi tűzoltók dolgoznak a területen. A munkájukat a Tüzes Kunok Járási Mentőcsapat segíti. Kilenc vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak közbe, a káreset 15 hektárt érint. A tüzes  részt már körülhatárolták,  de hosszú utómunkálatokra kell számítani.  A területen több MOL-létesítmény is van, amelyeket sikerült megvédeni a lángoktól.