Tízszeres áron adta el a kristályt a halasi apa és fia
Sziréna

Tízszeres áron adta el a kristályt a halasi apa és fia

Tavaly tavasztól őszig árult kristályt egy kiskunhalasi apa és a fia. Harmadik társuk, egy jánoshalmi fiatalember volt, ő adta el nekik a dizájnerdogot, amit aztán tízszeres áron értékesítettek. Bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emeltek ellenük.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy helybeli férfival és fiával szemben, akik mintegy fél éven át „kristályt” árultak otthonukban, amit a jánoshalmi ismerősüktől vásároltak. A dizájnerdrogot adagokba csomagolva tízszeres áron adták el a fogyasztóknak, ezáltal több millió forint jövedelemre tettek szert- olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében. 

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi és a fia tavaly tavasszal elhatározták, hogy „kristály” fantázianevű dizájnerdrog értékesítéséből tesznek szert jövedelemre. A por megvásárlásához szükséges anyagi fedezetet az apa biztosította, a szer beszerzését általában a fiú intézte. A vádlottak a megrendelést és az átvétel helyszínét előzetesen egyeztették, ott a fiú a drogot megkóstolta, majd az árut kifizették.

A jánoshalmi ismerősüktől – az ügy harmadik vádlottjától – megvásárolt kristályt 0,1 grammnak megfelelő adagokba csomagolták és a házhoz érkező vásárlóiknak 1.000 forint/adag áron értékesítették.Tavaly október 26-án fogták el őket, az apa és fia legalább 170 gramm kristályt értékesítettek, ezáltal ők mintegy 1,7 millió forint nyereségre tettek szert, harmadik társuk ezidő alatt 1,5 millió forint jövedelemhez jutott.

Az ügyészség mindhárom férfit bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A fotó illusztráció