Több millió forinttal károsította meg ismerőseit a 69 éves csaló
Sziréna

Több millió forinttal károsította meg ismerőseit a 69 éves csaló

Egy feljelentés nyomán derült fény arra a csalás-sorozatra, amelynek elkövetője egy 69 éves kiskunhalasi férfi. A nyugdíjas ismerőseitől lovakkal kapcsolatos ügyletekre kért kölcsön több millió forintot, amelyet nem adott meg, pedig azt ígérte, euróban fizet.

Idén májusban érkezett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra feljelentés egy 69 éves helybli férfivel szemben, mivel valaki megelégelte azt, hogy ismerőse csak hitegeti azzal, hogy visszafizeti a kölcsönkért pénzt. A rendőrök ennek a feljelentésnek a nyomán jártak utána a történteknek. Kiderült, hogy a nyugdíjas tavaly decemberben egy jánoshalmi nőtől kétmillió forintot kért lovakkal kapcsolatos ügyletre. Az asszony a kért összeget ismerőse rendelkezésére bocsátotta, mivel azt az ígéretet kapta, hogy a tartozást euróban kapja vissza.

A csalónak ez az összeg nem volt elég, mert idén januárban további három ismerősét környékezte meg, és hasonló indokkal tőlük is nagyobb összegeket markolt fel. A sértettek hittek a mesének, úgy tudták, hogy az idős ember tényleg lovakkal foglalkozik, meglehetősen módos, így a pénzüket biztonságban gondolták. A tettes egyiküknek még egy ingatlant is felajánlott fedezetként, amelyről aztán kiderült, hogy a kölcsönkérő azt korábban értékesítette- közölte a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A rendőrök a szabadlábon védekező férfit négyrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsítják. A nyomozás során – a vagyonvisszaszerzés érdekében – lefoglalták a gyanúsított tulajdonában lévő ingatlant.  Az ügyet a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának a munkatársai a napokban lezárták, és az iratokat vádemelés javaslatával adták át az ügyészségnek.

A fotó illusztráció