Több mint kétezer liter üzemanyagot lopott el a halasi trió
Sziréna

Több mint kétezer liter üzemanyagot lopott el a halasi trió

Őrizetbe vettek a kiskunhalasi rendőrök egy helybéli férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt honapokban szorgalmasan csapolta traktorok, teherautók, munkagépek üzemanyagtartályait. Több esetben egy 45 éves férfi és egy 17 éves fiatal segítette őt. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderült az is, hogy egy mozdonykocsiból 760 liternyi naftát zsákmányoltak. 

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint Kiskunhalason teherautókból, traktorokból és munkagépekből lopják az üzemanyagot ismeretlenek. A tolvajok rendszerint éjszaka csaptak le és telephelyekre, udvarokba másztak be, felfeszítették a járművek tanksapkáit, majd összesen mintegy 2055 liter hajtóanyagot csapoltak le. Egyik alkalommal még egy mozdonykocsi üzemanyagtartályát is megdézsmálták, innen 760 liter gázolajjal távoztak- közölte a police.hu.

Az elkövetők mielőbbi azonosítása érdekében egy nyomozócsoportot állítottak fel a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai. A nyomozók adatokat gyűjtöttek, valamint kamerafelvételek és tanúk után kutattak, aminek eredményeként hamar a látókörükbe kerültek a feltételezett elkövetők. Úgy sejtik, hogy egy 39 éves férfi a felelős a lopásokért, akit augusztus 30-án otthonában elfogtak és őrizetbe vettek. Őt több alkalommal egy 45 éves férfi, máskor pedig egy 17 éves fiú segítette. A trió tagjait gyanúsítottként hallgatták ki. Az esetekkel összefüggésbe került három orgazda, akiknek pénzmosás bűntette miatt kell felelniük, ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Fotó: police.hu