Törökök Kelebiánál, irakiak Zsanánál
Sziréna

Törökök Kelebiánál, irakiak Zsanánál

Zajlik az élet: hajnalban egy török csoportot tartóztattak fel Kelebia közelében, majd nem sokkal később Zsana határában elfogtak egy ukrán sofőrt, akinek az autójában öt iraki férfi csücsült. Az egyenruhások megtették a szükséges intézkedéseket - derült ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások szerdán hajnaléi negyed négykor Kelebia térségében 10 külföldit tartóztattak fel. A magukat török állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tíz perccel később a  Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei nem sokkal később  Zsana térségében intézkedés alá vontak egy gépkocsit, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben a rendőrök 5 külföldit találtak, akik iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 42 éves ukrán állampolgár a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállították és őrizetbe vették, majd kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását- közölte a police.hu.

Fotó: police.hu