Traffipax-panasz, körzeti megbízottak: beszámolt a kapitány
Sziréna

Traffipax-panasz, körzeti megbízottak: beszámolt a kapitány

Vajon szabályos-e lesötétített üvegű autóból mérni a gyorshajtókat? Lesznek-e még körzeti megbízottak? Mit szól a kapitány a fekvőrendőrökhöz? Molnár László alezredes csütörtökön délelőtt a halasi képviselő-testület előtt adott számot a rendőrség munkájáról, a jelenlévők pedig kérdeztek tőle.

 
Eredményes éven vannak túl a halasi rendőrök. Ez derült ki a kapitányság beszámolójából, amely csütörtökön délután került a képviselő-testület elé. Molnár László rendőrkapitány elmondta, hogy több lopás történt, és még mindig jelentős számú a besurranásos és a trükkös módszerrel elkövetett cselekmény. Négy-öt olyan csoport került rács mögé, amelyek lakásfosztogatásokban voltak érdekeltek Kiskunhalason illetve több településen. Az alezredes hozzátette azt is, hogy az idei évben már több ittas vezetőt fogtak, mint az egész előző esztendőben.
 
Hunyadi Péter képviselő a nagy számban előforduló járdán kerékpározásra hívta fel a figyelmét. Arra is kíváncsi volt a városatya, hogy mi a kapitány szakmai véleménye a fekvőrendőrről, amelynek telepítéséről hallani sem akart a városháza. Molnár László erre azt válaszolta, hogy  ha az önkormányzat azt mondja, hogy legyen ilyen forgalomlassító eszköz, akkor a rendőrségnek nincs mérlegelése lehetősége.
 
Pajor Kálmán szerint szükség volna még több körzeti megbízottra, akik nemcsak a külterületen, hanem a városon belül is állandóan jelen lennének egy-egy lakóövezetben. Molnár László válaszában arra tért ki, hogy egyelőre erre nincs plusz státusz a kapitányság állománytáblájában.
 
Halász Balázs arra volt kíváncsi, hogy megkapná-e a műszaki vizsgán az engedélyt az az autó, amelyből a rendőrök rendszeresen mérik a sebességet. A képviselő szerint a sötétített üveg irritálja a polgárokat. Szerinte más módszerrel kellene kiszűrni a gyorshajtókat. Molnár László erre azt mondta, hogy szabályos minden a kérdéses járművön. Mindegy, hogy miből mér a rendőrség, a vezetőknek elsősorban a sebességet kellene betartani.
 
A képviselő-testület egyébként 15 igen szavazattal fogadta el a kapitányi beszámolót.
Jáger Levente
Fotó: Bereczki Zsolt