(►) Tűz volt a Kötönyi úton lévő söröző épületében (galéria)
Sziréna

(►) Tűz volt a Kötönyi úton lévő söröző épületében (galéria)

A szomszéd vette észre a tüzet, amely a Kötönyi úton lévő sörőző épületében keletkezett pénteken éjszaka. A kiskunhalasi és kiskunmajsai tűzoltókat riasztották az esethez, négy vízsugárral sikerült megfékezni a lángokat. Egy férfit  kórházba szállítottak a mentők.

Frissítés

A tűzben kiégett egy udvaron parkoló autó is. A lángok a sörözőt nem károsították, így továbbra is tudja fogadni a vendégeket. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a kórházba szállított férfi könnyű égési sérüléseket szenvedett.

Előzmények

Tűz keletkezett Kiskunhalason, a Kötönyi úton lévő söröző épületében. A 112-es segélyhívóra éjjel negyed kettő után nem sokkal érkezett a jelzés, mivel a lángok a tetőszerkezetre is átterjedtek, ezért a kiskunhalasi, kiskunmajsai, kalocsai, kiskőrösi és kiskunfélegyházi tűzoltókat is riasztották. Azt elsőként kiért halasi egység négy vízsugárral kezdte meg az oltást, így a kiskunmajsaiakon kívül a többi tűzoltóautót visszafordították. A gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült a lángok továbbterjedését megakadályozni, de így is  50 négyzetméternyi területet érintettek. 

Két gázpalackot pedig a tűzoltók hoztak ki az épületből. Ezeket nem érte hőhatás. Egy férfit  kórházba szállítottak a mentők. A tüzet a szomszéd vette észre, ő értesítette a segélyhívón keresztül a tűzoltóságot. A helyszínre érkeztek az áram- és a gázszolgáltató szakemberei is. Az utómunkálatok során megbontották a tetőszerkezetet és hőkamerával vizsgálták át az épületet. Egyelőre nem tudni, hogy mitől kapott lángra az épület.