Tűzoltógyakorlat volt az Alkotmány utcában (galéria)
Sziréna

Tűzoltógyakorlat volt az Alkotmány utcában (galéria)

Több olvasónk is jelezte felénk, hogy szerdán és csütörtikön délelőtt több tűzotltóautó parkolt az Alkotmány utcában és védőruhába öltözött lánglovagokat is láttak. Mint megtudtuk: egy gyakorlat helyszíne volt a polgárvédelmi raktár. A résztvevőknek több feladatot is meg kellett oldaniuk.

Gazdag Béla alezredes, szolgálatparancsnok különleges gyakorlatot vezényelt le csoportjának. Az Alkotmány utcai polgárvédelmi raktár kialakítása lehetővé teszi, hogy olyan szituációkat modellezzenek, amelyek valós helyezetkben is előfordulhatnak. Ezúttal több feladat megoldása is várt a tűzoltókra. Erről előzetesen tájékoztatást kaptak a résztvevők. 

Egy épületben tűz üt ki, a tulajdonos megsérül. Ráadásul több házikedvenc is elbújt a sötét, füstös helyiségekben, azokat is meg kellett találni. Az állatokat ezúttal plüssfigurák helyettesítették és hogy hőkamerával lehessen megtalálni azokat, melegvizes palackokat tettek melléjük. A tulajdosnak a lába sérült, ezért csak speciális hordágyon lehetett kihozni az egyik szobából. A gyakorlat során valamennyi védőeszközt, felszerelést használták a tűzoltók. A próbariadó végén természetesen a résztvevők kiértékelték a tapasztalatokat.