Ukrán embercsempész és 16 szír Halas határában
Sziréna

Ukrán embercsempész és 16 szír Halas határában

Egy ukrán rendszámú Mercedes Spintert ellenőriztek a rendőrök csütörtökön délután Kiskunhalas határában. A járműben a sofőrön kívül 16 szír férfi ült. A kisbusz vezetőjét embercsempészés gyanúja miat őrizetbe vették- írta a police.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőre Kiskunhalas térségében  megállított egy külföldi rendszámú Mercedes Sprintert. A police. hu közleménye szerint a járművet egy 38 éves ukrán férfi vezette. Az intézkedést segítették az osztrák rendőri kontingens járőrei. A furgon rakterében 16 külföldit találtak az egyenruhások, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu