Ukrán embercsempész ütközött lopott autóval a falnak Mélykúton
Sziréna

Ukrán embercsempész ütközött lopott autóval a falnak Mélykúton

Mint arról korábban beszámoltunk egy ukrán embercsempész okozott balesetet idén áprilisban Mélykúton. A férfi egy Olaszországban lopott autót vezetett, utasterében három migráns ült, egy pedig a csomagtartóban feküdt és üldözték a rendőrök. A település belterületén aztán a sofőr elveszette uralmát a jármű felett és egy házfalnak ütközött. A balesetnek súlyos sérültje is volt, az ügyben most emeltek vádat.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében olvasható, hogy a  vádirat szerint az ukrán férfi egy ismeretlen személy megbízásából Olaszországban autót bérelt, amivel Magyarországra utazott.  Április 2-án, hajnalban a szerb-magyar határ közelében felvett négy illegális bevándorlót, akiket Ausztriába kellett szállítania. Az afgán migránsok közül hárman a gépkocsi utasterébe ültek be, egy fő a csomagtartóban utazott. Az ismeretlen megbízó 1000 eurót ígért a vádlottnak a szállításért. A férfi elindult, de a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az 55-ös főúton meg akarták állítani.

A vádlott azonban továbbhajtott, majd menekült az őt üldöző egyenruhások elől. Az embercsempész Mélykút belterületén 90-110 km/h sebességgel száguldozott, majd egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette az uralmát az autó felett. Lesodródott a bal oldali útpadkára és nekiütközött egy ház kerítésének, majd a falának.

A balesetben az egyik bevándorló 8 napon túl gyógyuló combcsonttörést, a másik három migráns könnyebb sérüléseket szenvedett. Az embercsempész is megsérült a balesetben, kórházba került, majd a rendőrök őrizetbe vették.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettén kívül közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közúti járművezetéstől eltiltás és kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben azzal, hogy az embercsempészéshez használt mobiltelefont is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: police.hu