Ukrán embercsempészeket, afgán migránsokat fogtak a katolikus temetőnél
Sziréna

Ukrán embercsempészeket, afgán migránsokat fogtak a katolikus temetőnél

Kiskunhalas belterületén, a katolikus temető mellett tartóztattak fel a rendőrök egy kisbuszt. Az 53-as főúton megállított járműben az ukrán sofőr mellett egy ukrán nő ült, az utastérben viszont hét afgán férfi volt. Kiderült, hogy valamennyien illegálisan jöttek be az országba.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei kedden délután, a város belterületén intézkedés alá vontak egy cseh rendszámú furgont, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A sofőrön kívül az autóban egy ukrán nő és hét külföldi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni- közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanú szerint a 41 éves sofőr és 40 éves társa a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit és az asszonyt előállították és őrizetbe vették. A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu